3 LÉLEGZETELÁLLÍTÓ HATÁSA A CSICSÓKÁNAK – A CSICSÓKA HATÁSA

posted in: cukorbetegség, Diéta | 0
A csicsóka hatása
A csicsóka hatása

 

A csicsóka nemcsak konyhai kedvencünk, hanem gyógynövény is.

 

Igen a vasárnapi csicsóka röszti, vagy a csicsóka chips is olyan varázslatos energiával rendelkezik, amivel számos betegség enyhíthető.

 

A csicsóka hatása:

A csicsóka fő hatóanyaga az inulin, amely a szervezet öngyógyító tevékenységét emeli maximumra.

 

A csicsókának kiemelkedő élettani hatásai vannak:

A csicsóka gazdag vitaminforrás, segít megelőzni a cukorbetegség kialakulását!

 

“A csicsóka rendkívül jól segíti az emésztést, tisztán tartja a bélrendszert. Magas a kálium-, foszfor kalcium-, cink -, és magnézium ásványianyag-tartalma.

Vitaminok közül magas a béta-karotin-, B1-, B2-vitamin, riboflavin, niacin tartalma. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag, amely segíti a belek működését. Az inulint az emberi szervezet inzulin nélkül is képes hasznosítani. Az inulin csökkenti a vér magas inzulinszintjét, kedvező hatású számos emésztőrendszeri probléma, anyagcsere-zavar, (2-es típusú cukorbetegség) esetén, és rák ellenes hatással is rendelkezik.

A csicsóka egyedülálló regeneráló, hidratáló, bőrnyugtató, bőrtápláló és frissítő hatássú, ezért a szépségiparban kozmetikai alapanyagként is használják. ” (forrás)

1. CUKORBETEGSÉG

Cukorbetegek étkezésében fontos alapanyag. Hasonlít a burgonyára, de édesebb. Mivel a gumókban található inulin fruktózt tartalmaz. A fruktózt a szervezet, a vércukorszint emelkedése nélkül hasznosítja. Mit érdemes tudni a cukorbetegség természetes gyógymódjairól.

2. SZÍV ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK

Szív és érrendszeri betegeknek: A koleszterin és trigliceridcsökkentő hatás elérésének egyik hatékony módja szerint 1-2 evőkanál csicsókaport keverjünk 1-1,5 dl narancsdzsúszba. Csökkenti a koleszterinszintet és a húgysavszintet, így preventív hatása van a szívinfarktus, és a köszvény kialakulásával.

3. MELLRÁK ELLEN CSICSÓKA

A mellrákok jelentős része ösztrogén érzékeny. A csicsókában található inulin gátolja az ösztrogén toxikussá válását a bélben. Hogyan végezzünk mellrák önvizsgálatot?

 

Green Coffee Extract pénzvissza

Allergia esetén is javasolt a csicsóka 

Csicsóka receptek:

Csicsóka lapcsánka recept – Avagy Itt A Csicsóka Röszti Recept

Csicsóka chips recept

Facebook oldalunk
Ha tetszett a csicsóka pozitív hatásai poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

GREEN COFFEE PLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *