ALMAECET DIÉTA – MIÉRT HATÁSOS FOGYÓKÚRÁZÓKNAK AZ ALMAECET?

posted in: fogyókúra | 1
 Az almaecet valóban csökkenti a koleszterinszintet, rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, segíti az emésztést, valamint kitűnő antioxidáns
Az almaecet csökkenti a koleszterinszintet, rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz, segíti az emésztést, valamint kitűnő antioxidáns

ALMAECET? Vajon segít-e a fogyókúrában?

Az almaecet nem csodaszer. Viszont nagyszerű kiegészítője lehet a fogyókúrának, jó közérzetet biztosít.

3-4 hetes használat után, ha minden nap ezzel kezd az ember, ezt minden tekintetben érzi is.

 

Az almaecet diéta lényege, hogy minden étkezés előtt két kávéskanálnyi adag almaecetet keverjünk el vízzel, és igyuk meg. Ásvány- vagy csapvizet használjunk hozzá, ne szénsavasat. Célszerű naponta ötször, de kevesebbet enni, ha minden alkalommal iszunk az evés előtt almaecetet, havonta fél kilótól szabadulunk meg.

Nos, ez valóban nem túl gyors fogyókúra, viszont állandóan tartható, nem kell különösebb odafigyelés, nincs szükség a különféle ételek napokra bontására, mint például a 90 napos diéta esetében. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy amit naponta megeszünk, az ne legyen több 1200 kalóriánál!

 

Az Almaecet Fogyókúrás Hatása

“Ha nem szüntetjük meg a túlsúly valódi okát és továbbra is túl sósan, túl édesen és túl zsírosan étkezünk, de főként túl keveset mozgunk, akkor az almaecet sem segíthet a fölösleges kilók eltűntetésében.
Ha azonban odafigyelünk a helyes és mértékletes étrendre, továbbá sokat mozgunk a friss levegőn, könnyebben és gyorsabban fogyhatunk almaecet segítségével. Az ecet serkenti az anyagcserét, elősegíti a zsírok lebontását, méregtelenít, javítja az emésztést, víztelenít és csökkenti az étvágyat. Sőt az édességeket sem fogjuk annyira kívánni.”

Almaecetes Fogyókúrás ital

Almaecet diéta recept

A fogyókúra ideje alatt igyunk meg minden étkezés előtt 1 pohár vizet 1 teáskanál almaecettel. Ha elérjük ideális súlyunkat, akkor is ajánlott reggelente továbbra is almaecetes vizet inni. Az almaecet segíti az emésztést, jó közérzetet biztosít.

Hétvégi méregtelenítő almaecet kúra

Böjtöljünk két napon keresztül, vagyis csak folyadékot vegyünk magunkhoz. Igyunk ásványvizet, gyenge gyümölcs vagy gyógyteát és zöldséglevet. Emellett igyunk naponta háromszor almaecetes-mézes vizet. A böjtölés után szép lassan, fokozatosan térjünk vissza a szilárd ételekhez.
Hatása: tisztítja a szervezetet, megakadályozza, hogy a böjtölés alatt ásványianyag-, mindenekelőtt káliumhiány, alakuljon ki. Az almaecet hatékonyan segíti a kiválasztó szervek (belek, tüdő, bőr, vese) munkáját, amikor eltávolítják a mérgező salakanyagokat a szervezetből.

Anyagcsere Serkentő Almaecet

Szinte minden anyagcsere-folyamatnál, mint pl. a táplálék átalakítása a szervezet által felhasználható anyagokká, ecetsav jön létre köztes termékként. Az ecetsav közreműködése nélkül sem zsírokat, sem a szénhidrátokat nem tudnánk megemészteni, ezért szervezetünknek napi mintegy 100 g ecetsavra van szüksége az összes anyagcsere-folyamat működéséhez.

Az anyagcserénket igazán lendületbe az ecet hozza.

Rendszeres fogyasztása felgyorsítja az emésztést, elősegíti a táplálékkal felvett zsírsav felhasználását, és az energia-kivonást a szénhidrátokból (cukor, keményítő).

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek, klikk ide>>

Az almaecet serkenti a nyáltermelést

Az ember már a nyelvén érzi az ecet anyagcsere-serkentő hatását. A savanykás íztől szabályosan összefut a szánkban a nyál, ami nem jelent mást, mint hogy fokozottan beindult a nyáltermelés.
A nyálnak két nagyon fontos feladata van, ám sokszor alábecsülik az emésztésben betöltött szerepét. Először is folyóssá teszi a táplálékot, hogy az könnyebben haladhasson végig a bélcsatornán. Ezen kívül amilázt tartalmaz, ez egy enzim, amely már a szájban elkezdi elemeire bontani a keményítőt. Csak ebben a formában, egyszerű cukorként képes a vékonybél felvenni és a szervezet többi részébe szállítani a keményítőt.

Az egyszerű cukrok közül a szőlőcukor (glükóz) a legfontosabb, nélküle nem is élhetnénk.

“A szőlőcukor termeli a különböző testfunkciók működéséhez szükséges energiát. Ha tehát hosszan, jól megrágjuk az ételt, az valóban jót tesz az emésztésünknek. Ha pedig az étkezés előtti ecetfogyasztásunkkal, vagy az ételbe tett ecettel is serkentjük a nyáltermelést, segítünk szervezetünknek az olyan keményítőtartalmú élelmiszerek hasznosításában, mint a kenyér, liszt, burgonya vagy a rizs.”

Az idézett részek Margot Hellmiss: Természetes gyógymódok almaecettel c. könyvéből valók. (Margot Hellmiss: Natürlich heilen mit Apfelessig.- Südwest Verlag, 1997 / Fordította: Almássy Ágnes. – Bp.: Magyar Könyvklub, 1998. – ISBN 963 548 701 0)

 

A fogyókúrás ajánláson kívül az almaecet még számtalan dologra jó

Pl.: szénanátha, torokfájás, terhességi panaszok, bőrkiütés, sebek, érelmeszesedés, rovarcsípések, rekedtség és általánosan mindenféle fertőtlenítésre, sorolhatnám… Ezekről persze semmi tapasztalatom, de ártani biztosan nem ártanak.

Röviden ennyi, amit hirtelen tudtam írni az almaecetről. Talán már ennyi után is elszánja magát az ember, hogy beiktassa a fogmosás és a reggeli közé. Kifejezetten tudom ajánlani. Nem tudom, hogy fogytam-e tőle, hiszen az egész kúra a mozgással együtt hatott – ennek része volt az is, hogy reggelente éhgyomorra megittam az almaecet-koktélomat.

Mire kell odafigyelni az almaecet használata során, mi az almaecet mellékhatása?

  • Mivel az ecet, így az almaecet is, savas, hosszabb távon a szervezetünk nem tudja tolerálni. Azok, akik hajlamosak a gyomorfájásra, fekélyük, refluxuk vagy gyomorgyulladásuk van, egészségük érdekében jobban járnak, ha más diétával próbálkoznak. Gyomorpanaszok esetén tilos almaecetet fogyasztani!
  • Ha érzékeny a gyomrod, fogyasztásáról konzultálj dietetikus szakemberrel.
  • Ne feledd: a tévhittel ellentétben, az almaecet kizárólagos fogyasztásával fogyni nem lehet! Tartós fogyást csak gondosan összeállított, személyre szabott étrenddel és rendszeres mozgással (hetente 3X1-1,5 óra) lehet elérni.

Almaecet készítése házilag – recept:

  • 4 kg reszelt savanyú alma csumástól lereszelve
  • fél kg cukor
  • 5 dkg sörélesztő
  • 20 dkg száraz fekete kenyér
  • ehhez öntsünk 5 liter vizet

A hozzávalókat jól keverjük össze és egy szellős, világos sőt napfényes helyen 20 fok fölött érleljük 10 napig úgy, hogy nem zárjuk le az edényt.   Minden nap kétszer keverjük meg. Ha kész, egy ritka szövésű anyagon átszűrjük és hozzáadunk 30 dkg mézet, mellyel ismét jól elkeverjük. Lekötjük az edény száját egy gézzel, hogy semmi szennyeződés ne kerülhessen bele, de ezen keresztül is tud szellőzni. Addig kell 20 fokon tartani ezt a folyadékot, míg be nem fejeződik az erjedés és le nem tisztul az ecet. Újból átszűrve most már üvegekbe, ledugaszoljuk és kész vagyunk. Ez kb. két hónap.

 Ne feledkezzünk el a napi 5-szöri étkezésről, melyet megelőz kb. negyed órával egy kis almaecetes ital.

Szárított füge és almaecet diéta –Csak 2 összetevős tökéletes zsírégető bomba!

 

Használd egészséggel, és további jó fogyókúrát!

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

forrás

GREEN COFFEE PLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *