A SÜTŐTÖK HATÁSA A SZERVEZETRE, AVAGY A TÖK-ÉLETES SÜTŐTÖK 7 VARÁZSEREJE

posted in: Diéta, Táplálkozás | 0

A SÜTŐTÖK HATÁSA A SZERVEZETRE

Te is szereted a sütőtököt? Ha igen, most meggyőződhetsz mennyire érdemes gyakran fogyasztanod a szezonja idején.

A sütőtök tápértéke nagyobb, mint a spárgatöké, szénhidráttartalma, karotin- és C-vitamin tartalma is felülmúlja a többi tökfajtát. Energiatartalma 80 kcal/100 gramm, 16,5 g szénhidrát van 100 grammjában. Fehérje, rost és zsírtartalma elenyésző.

A-, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminokban, folsavban és pantoténsavban gazdag. Karotintartalma magas, 4 mg, C vitaminból 24 mg-t találhatunk benne, E-vitaminból pedig 1,1 mg-t.

Ásványi anyagok bő forrása is, például magas kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma miatt. Káliumtartalma miatt vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása is van. Az antioxidánsok és karotinoidok megkötik a szabad gyököket, erősítik az immunrendszert, így hozzájárulnak a keringési betegségek és a daganatok megelőzésében.

A SÜTŐTÖK GYÓGYHATÁSAI

A SÜTŐTÖK HATÁSA A SZERVEZETRE

1. Sütőtök gyulladásos betegségekre:

A sütőtök alkalmas gyulladásos betegségek kezelésére, különösen nagy hatékonyságot mutat megfázásos, meghűléses megbetegedések esetében, de alkalmazható tüdőgyulladás és egyéb tüdőkárosodások kezelésére is. A sütőtök enyhíti az allergikus köhögést, tüsszögést, csökkenti az asztma rohamokat.

2. Sütőtök magas vérnyomásra:

Káliumtartalma miatt vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása is van.

3 Sütőtök keringési problémákra:

sütőtök segít a szív- és koszorúér-problémák megelőzésében. Az antioxidánsok és karotinoidok megkötik a szabad gyököket, erősítik az immunrendszert, így hozzájárulnak a  koszorúér problémák és a keringési betegségek megelőzésében.

4 A sütőtök hatása a daganatok megelőzésében folytatott küzdelemben:

sütőtök karotintartalma – különös tekintettel a béta-karotinra – a rák elleni küzdelem hatóanyagainak egyik fontos alkotóelemét jelenti. A tökmag rendszeres fogyasztása kifejezetten ajánlott a férfiak számára: véd a prosztatabetegségekkel szemben.

5 Sütőtök az éles látásért:

A sütőtökben lévő béta-karotinból a szervezeted A-vitamint állít elő. Az A vitamin segít megőrizni a látás épségét, visszafordítja a retinafunkciók hanyatlását, és egyes degeneratív szembetegségek is megelőzhetőek vele.

6 Sütőtök a gyönyörű bőrért:

A sütőtök fogyasztása szebbé teszi bőrünket, különösen a pattanások kezelésében jelenthet nagy segítséget. A vitaminban gazdag, az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő apró ráncokat és javít a bőr feszességén-

Fiatalítsd meg a bőröd az Energy Beauty Bar Segítségével!

A vízálló, arany ionokat tartalmazó Energy Beauty Bar mikrorezgések (6000 rezgés/perc) segítségével simítja ki a ráncokat, feszesebbé varázsolja az arcbőrt, serkenteni a vérkeringést, eltünteti a szem alatti karikákat, méregtelenítő hatással bír és lelassítja az öregedési folyamatokat.
Az arany ionokat tartalmazó Energy Beauty Bar mikrorezgések segítségével simítja ki a ráncokat, feszesebbé varázsolja az arcbőrt

7 Méregtelenítő sütőtök:

A sütőtök tisztítja a bélcsatornákat. A népgyógyászat hashajtó, béltisztító tulajdonsága miatt ajánlja, de B- és C-vitamintartalma is jelentős, így támogatja a szervezet természetes zsírégető folyamatait. Segíti a máj és a vese működését, így a méregtelenítésben is közreműködik.

A sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak ideális!

HATÉKONY FOGYÓKÚRA TABLETTÁK, ZSÍRÉGETŐ SZEREK 

Mivel egy közepes nagyságú sütőtök szelet 50 kalóriát tartalmaz, mértékkel akár diétába is beilleszthető, persze nem a mézzel sütött változat! Készítheted viszont sósan is, egy kevés olívaolajjal megöntözve, bazsalikomágakkal, sóval, borssal fűszerezve.

edesburgonya sutve.jpg testunk.e-goes.com-fogyokura-sütőtök-leves.jpg sutotok pite.jpg
Sült édesburgonya (batáta chips) recept Répás sütőtökleves

Sütőtök pite (Pumpkin Pie)

Facebook oldalunk

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Egyhetes sütőtök diétával  3 kg-ot, 12 napos béltisztító sütőtök diétával akár 8 kg-ot fogyhatunk!

Gyógynövényes fűszeres, ropogós, sütőtök szeletek

SÜTŐTÖK DIÉTA LEÍTÁS ITT

A ma nagyon divatos és hatásos 90 napos diétában sütőtököt nyersen bármelyik napon, sütve vagy főzve keményítőnapon lehet enni. Ha valaki gyümölcsnapon nagyon vágyik rá, egy kis sült sütőtököt bekaphat.

GREEN COFFEE PLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *