A Ginko Biloba 9 Elmés hatása

posted in: Uncategorised | 0

Ginkgo Biloba


Mi az a Ginkgo Biloba (ginkó biloba)?

A Ginko Biloba a Föld egyik legősibb növénye  – magyarul Páfrányfenyő, ami egyre népszerűbb manapság. A páfrányfenyő az egyik leghosszabb életű fa. Ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek. 

A páfrányfenyő levelét gyógyászati célokra használják fel. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben páfrányfenyőlevél (Ginkgo folium) néven hivatalos drog.

  

A Páfrányfenyő jótékony tulajdonságai:

Leginkább a memória fokozására szedik – ajánlott a tanulni vágyóknak, de az öregkori emlékezetvesztésben nagyon hatékonyan működik.

Hatásmechanizmusa:

Védi az agyszövetet a gátolt vérellátásból és hipoxiából származó hatások következményeitől. Gátolja az agyödéma kifejlődését, ill. gyorsítja annak visszafejlődését. Növeli az emlékezőképességet, tanulási képességet. Antioxidáns hatású.

 

Az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak


A páfrányfenyő nagyon előnyös a vérkeringésre és a központi idegrendszerre kifejtett hatása miatt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Gátolja a vérrögképződést.  Úgy működik, mint az aszpirin. Ezenfelül antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hatékonyan képes szebeszállni a szabadgyökök pusztító hatásaival, így védi a sejteket.

Néhány kutató szerint a z idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. A hagyományos kínai gyógyászatban asztma, magas vérnyomás, fülzúgás, szív koszorúér elmeszesedés esetén alkalmazzák.

Miért kért anyám, hogy vegyek neki Ginko Bilobát?


A ginkgo biloba hatásai:

 1. A ginkgo biloba jó hatással van az olyan idegrendszeri zavarokra, mint például a sclerosis multiplex és a cukorbetegséggel járó idegkárosodás.
 2. Javítja az agy vér- és oxigénellátását, így idős korban az agyi érelmeszesedés folyamatát lassítja.
 3. A ginkgo biloba rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek vagy csökkenthetőek az Alzheimer-kór, az emlékezetvesztés, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés tünetei.
 4. Serkenti a végtagok vérellátását is, ezért jól kezelhető vele az időszakos sántítás, a láb verőerei által okozott fájdalom, az izomgörcs vagy az izomgyengeség is.
 5. A ginkgo biloba némelyek szerint érellátás javítása révén a Raynaud-szindróma és egy ritka autoimmun betegség, a sleroderma kezelésében is jó hatású lehet.
 6. Ennek a csodás növénynek a hatására a szem és a fül idegsejtekben gazdag területeinek vérellátása megnövekszik, a sárgafolt-elfajulás (makula-degeneráció) vagy cukorbetegség szövődményeként fellépő retinopathia (mindkettő vaksághoz vezethet), illetve a halláskárosodás különféle típusai kezelhetők.
 7. A ginkgo biloba gyorsítja a fejsérüléses esetek felépülését.
 8. A Gingko főleg az agyműködést serkenti, de mint tudjuk, az erekciót is agyunk vezéreli, ezért is fontos ennek is egészséges működése. A Gingko serkenti a test véráramlását és ezáltal közvetlenül hozzájárul egy jobb erekcióhoz.
 9. A hagyományos kínai orvosolás régóta használja a ginkgo bilobát az asztma kezelésére, mivel tágítja a hörgőt és így enyhítheti a légzészavart.

 A DXN MycoVeggie egy egyedülálló gyógynövénykeverék, mely gondosan válogatott gyógynövények, spirulina és 8,14 %-ban Ginko Biloba tartalmú.  A nyerő választás, ha fogyni is akarsz!

 

Ginkó Biloba (Páfrányfenyő)

A ganoderma gyógyhatású gomba olyan bioaktív hatóanyagokat tartalmaz, amelyek képesek természetes úton kezelni számos betegséget, mint például

 • az alzheimer kórt
 • Parkinson kórt

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

GREEN COFFEE PLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *