Üdítőmentes Február! – Íme 3 Alapos Indok, Hogy Leszokj a Cukros Üdítőkről Februárban

 

Üdítőmentes Február! Íme Három Alapos Indok, Hogy Leszokj a Cukros Üdítőkről Februárban

“Szokj le az édes üdítőitalokról februárban!” hírdeti egy új kampány az egészség és a pénztárcánk védelmében. A jelszó:gofizzfree!

Egy hónap elég hosszú ahhoz, hogy megtörjön egy olyan szokást, amely komolyan veszélyezteti az egészséget.

 

Egy brit Fizz Free nevű kampány arra sürgeti az embereket, hogy 28 napra mondjanak le a cukros italokról, február 1-től kezdődően. A kampány a River Cottage sorozatból ismert Hugh Fearnley-Whittingstall nyomán indult el 2018-ban. Hugh pusztán azzal fogyott 5 kilót, hogy visszafogta a cukorfogyasztását.

 

A gyerekek átlagosan háromszor több cukrot fogyasztanak, mint amennyire szükségüklenne.

 

A  legnagyobb cukorforrások pedig a szénsavas italok. A 11 és 18 év közötti gyerekek számára ezi a teljes cukorbevitelük 22% -át jelenti!

Az ajánlott napi  maximum cukormennyiség

  • felnőtteknek  30 gramm
  • 7 és 10 év közötti gyermekeknek  24 gramm
  • 4 és 6 év közötti gyermekek számára 19 gramm

A “Fizz Free Feb” kampány (üdítőmentes február) azt propagálja, hogy ha a cukorfogyasztási szintet felére csökkentjük, nagy javulást fogunk tapasztalni a közegészségügyben:

 

Íme három alapos indok, hogy kövesd az üdítőmentes február kampányt:

 

1. Segítene az embereknek a fogyásban (A KSH  adatai szerint a magyar lakosság 45 százaléka (!) túlsúlyos vagy elhízott)

Green Coffee

TOJÁS DIÉTA – Két hét alatt mínusz 5 – 7 kiló!

2. Csökkentené a fogszuvasodás szintjét. (A fogszuvasodás (caries) jó néhány éve népbetegségnek számít.)

3. Péntz takarít meg!

Üdítőmentes Február
Üdítőmentes Február
  • Ha mindenki a maximális napi cukorszint felét fogyasztaná, ezzel  évente négyezer korai haláleset elkerülhető lenne. Azok, akik napi egy liter szénsavas üdítőt, vagy rostos italt fogyasztanak, ötszörösére növelik a májzsírosodás kialakulásának kockázatát.

A szénsvas üdítők káros hatásai:

•    Az üdítőkben található rengeteg cukor hozzájárul a túlsúlyhoz, ezzel együtt cukorbetegséget okozhat, növeli a szívroham, az agyvérzés és a rák kialakulását. Egy átlagos szénsavas üdítőital 9 teáskanál cukrot és  150 kalóriát tartalmaz. A diétás változatok sem jobbak a sok mesterséges édesítőkkel. Ezek magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot tartalmaznak, mely egyszerű szénhidrát, könnyen felszívódik és emeli az inzulinszintet. Bizonyított tény, hogy hosszú távon emeli a cukorbetegség kialakulásának a lehetőségét.
•    Az üdítők fogyasztása növeli a vesekő és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.
•    A mesterséges színezékek csalánkiütést, asztmát és egyéb allergiás reakciókat okoznak egyes embereknél.
•    A szénsavas ital foszforsavat tartalmaz, mely jellegzetes ízt ad neki. Ez a sav hozzájárul, hogy a szervezetből a kálciumot kiürítsük a vizelettel, így gyengítve a csontokat.

•    Fogyasztásuk fogszuvasodást és más fogászati bántalmakat okozhat, ugyanis a bennük található savak károsítják a fogakat és az ínyt.
•    Májkárosodás
A máj számára “túlórát” jelent feldolgozni a mesterséges édesítőszereket. Minden cukor glükózzá alakul át, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot sokkal nehezebb feldolgozni a májnak. Ez a folyamat májkárosodást okozhat.
•    Dehidratáltság
Miközben az az érzésünk, hogy a szénsavas ital oltja a szomjúságunkat, az igazság az, hogy csak ennek ellenkezőjét érjük el, vagyis a dehidratáltságot. A legtöbb szénsavas ital koffeint tartalmaz, ami vízhajtó. Tehát ihatunk belőle akár 3 litert is, ettől nem leszünk megfelelően hidratáltak.

Napi 3 liter víz ivás – Az eredmény: Sokkoló! – TESTÜNK

Watson szerint a kampány nemcsak a fiatalok egészségproblémáitól való megmentése, hanem a gyermekek magas cukorfogyasztásából származó vállalatok elleni küzdelem is. Mint mindannyian tudjuk, a gyermekkor a szokások kialakulása, és sokkal nehezebb rázni ezeket, mint egy korosztályt; ezért fontos az egészséges táplálkozási szokások kialakítása már fiatal korból.

#gofizzfree

forrás  Újbudaportál, Webkamra, google

Facebook

GREEN COFFEE PLUS

  1. Homepage

    … [Trackback]

    […] There you will find 23214 more Infos: testunk.hu/2019/02/01/uditomentes-februar/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *