Mire jó a fokhagymacsepp? Eredeti kínai fokhagymacsepp recept

posted in: cukorbetegség, Diéta, Gyógynövény | 0

“Csodálatos egészségvédő és egészségmegőrző tulajdonságok”

A fokhagyma egészségügyi hatása azért olyan sokrétű, mert a benne található hatóanyagok száma meghaladja a százat. Számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagyma lassítja, illetve gátolja azon sejtelfajulások kialakulását, melyek végül a daganatos betegségekhez vezetnek. Közömbösíti a szabadgyököket, melyek közvetetten rákos elváltozásokat indíthatnak be a sejtekben. Különösen erős védelemmel bír a gyomorrák ellen, de az egész immunrendszert erősíti.

A fokhagymában található bioaktív hatóanyagok száma meghaladja a százat.

A legfontosabb ezek közül az allin, mely összezúzva – tehát, ha összerágjuk, vagy már összezúzva fogyasztjuk – allicinná alakul. Az allicinnak pedig bizonyítottan erős szív- és érrendszervédő hatása van: többek között – az aszpirinhez hasonlóan – gátolja a vérrögképződést.

A fokhagyma hatásai ezenkívül :

  • csökkenti a koleszterinszintet
  • javítja a vérkeringést
  • bizonyos fokú védelmet nyújt a daganatos betegségek kialakulása ellen
  • A szervezetet (hosszabb időszak alatt) megszabadítja a zsíros lerakódásoktól
  • Csökkentheti az érelmeszesedést(fokhagymacsepp).

 

Eredeti kínai fokhagymacsepp recept

 

Az alábbi fokhagyma csepp receptre 1971-ben talált rá egy UNESCO expedíció egy tibeti templom romjainál, agyaglapokra vésve.

Bár adagolása “macerásabbnak” tűnik a szokásos receptekhez képest, megéri betartani, hogy elérje jótékony hatását. De nézzük, mire jó a fokhagyma csepp, azon a népi mondáson túl, hogy mindenre:

  • Frissíti is megfiatalítja a szervezetet
  • Immunerősítő hatású
  • Megvéd az érelmeszesedéstől
  • Megelőzi az infarktust, a rákos megbetegedést
  • Jótékony hatással van a látásra
  • Megszabadítja a szervezetet a zsíros lerakódástól

 

Nézzük az eredeti kínai fokhagymacsepp receptet:

 

35 dkg megtisztított fokhagymára van szükségünk. Legyenek szép, egészséges gerezdek. Ezt jól összezúzzuk és ráöntünk 3 dl 96 %-os alkoholt. Lezárjuk az edényt és 10 napig állni hagyjuk. Vászonruhán átszűrjük, majd további két napig érleljük.

 

Az így elkészült fokhagymacseppet, vagy fokhagyma tinktúrát az alábbi táblázat szerint fél deciliter forralt, majd iható hőmérsékletű tejbe csepegtetve étkezés előtt elfogyasszuk!

 

Nap Reggel (csepp) Dél (csepp) Este (csepp)
1. 1 2 3
2. 4 5 6
3. 7 8 9
4. 10 11 12
5. 13 14 15
6. 15 14 13
7. 12 11 10
8. 9 8 7
9. 6 5 4
10. 3 2 1
11.-től 25 25 25

 

Addig folytatjuk a 3×25 cseppel, míg a tinktúra el nem fogy.

Ha betartjuk a leírást, öt évig élvezhetjük a cseppek jótékony hatását, csak utána kell megismételni! De aki szeretné, nyugodtan ismételheti évente is 🙂

Égesd el a felesleges zsír
Égesd el a felesleges zsírt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *