7 Nap Alatt Mínusz 7 kg | Így fogyj le az uborkával!

7 nap – 7 kg  (uborka diéta)

Az uborka tökéletes diétás étel. Gyakorlatilag kalóriamentes, de élettanilag fontos tápanyagokat, nyomelemeket tartalmaz!

Az uborka diéta előnyei között fontos, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag,  például magnézium, kalcium, vas, E-, C- és B-vitamin. Emellett fokozza az anyagcsere-funkciókat, és kiüríti a szervezetben lévő felesleges vizet. Az uborka fogyasztása az egész szervezet számára előnyös, és javítja a bőr minőségét is.

Mindezek a csodálatos tulajdonságoknak és alacsony kalóriatartalmának köszönhetően az uborka kiváló alapot biztosít szinte minden fogyókúrás étrendhez.

Miért fogyasszunk minden nap uborkát?

1. HIDRATÁL ÉS MEGSZABADÍT A TOXINOKTÓL

Az uborka 95%-a víz. A legtöbb vitamint tartalmazza, melyekre a szervezetednek szüksége van. Ha biztos vagy benne, hogy az uborka, amit vettél/megmostál, vegyszertől mentes, ne hámozd meg, mert sok C-vitamin található benne!

2. JAVÍTJA AZ EMÉSZTÉST, SEGÍTI A FOGYÁST

A mindennapi uborkafogyasztás segíthet a fogyásban. Mindenképpen javasoljuk azoknak, akik szeretnének fogyni, mert sok vizet és rostot tartalmaz.

3. B-VITAMINBAN GAZDAG

Az uborka nagyon sok B-vitamint tartalmaz. Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy minden nap javasolt fogyasztani. Egyél egy finom salátát, és töltődj fel B-vitaminnal!

4. MEGELŐZI A ROSSZ LEHELETET

Ha gondod van a rossz lehelettel, az uborka a segítségedre lehet. Tarts egy darab uborkát a szádban 30 mp-ig! Ez segít elpusztítani a kellemetlen szagú baktériumokat.

5. SZÁMOS BETEGSÉG MEGELŐZÉSÉBEN SEGÍT

Köszönhetően összetételének az uborka csökkenti egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát, például mellrák, prosztatarák, petefészekrák. A cukorbetegség tüneteit kezeli, a koleszterinszintet normalizálja, a vérnyomást csökkenti.

6. JÓ A HAJNAK ÉS BŐRNEK

Segít megelőzni a leégés kellemetlen tüneteit. Csak vágd le az uborkahéját, majd helyezd a sérült bőrfelületre! Az uborka gyulladáscsökkentő hatása miatt szépen lehúzza majd a gyulladást. A haj növekedését serkenti, s a puffadt arcot, a szem alatti karikákat is kezeli.

7. KEZELI A NARANCSBŐRT

Ha harcolsz narancsbőrrel, a víz az egyik legfontosabb dolog a számodra. Ahogy már tisztáztuk, az uborka nagyon sok vizet tartalmaz. Ez a plusz vízmennyiség könnyíti a vese munkáját, és így könnyebben le tudod győzni a narancsbőrt is.

8. AZ UBORKA CSÖKKENTI A RÁK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT

Ebben a cikkben megosztunk Veled egy diétás étrendet, amiben az uborka a fő összetevő. Az étrend nagyon hatékony és mindössze 10 napig tart.

Az ubor­ka­di­éta le­rob­bantja rólad a has­há­jat!

10 nap elteltével garantáljuk, hogy 4-5 kg -ot fogysz, és megdöbbensz,  milyen jól nézel ki.

Az étrend megszabja milyen ételeket fogyaszthatsz, de bármikor vágyat érzel egy kis nassoláshoz, bátran egyél egy darab uborkát!

uborka diéta

A CSODÁLATOS UBORKA ÉTREND

Reggeli:

1 tányér uborkasaláta
2 kemény főtt tojás

Nassolás:
1 alma vagy 1 őszibarack vagy 5 szilva

Ebéd:

1 szelet pirítós kenyér
1 tányér uborka saláta

Vacsora:

300gr. gyümölcs (bármilyen gyümölcs)

Az uborkasalátát így készítsd el:

Uborkasaláta recept

  • 400 gr uborka
  • 1 hagyma
  • 200 ml joghurt vagy tejföl
  • egy csipet só

Hámozzuk meg az uborkát, és vágjuk apró darabokra. Adjunk hozzá a csipet sót és keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejfölt / joghurtot. Keverjük bele az apróra vágott hagymát és élvezzük a frissítő salátát.

Az étkezések között, ha éhesnek érzed magad, elkészítheted a következő uborka smoothie-t:

Uborka smoothie recept (uborka turmix):

  • 1 uborka
  • 1 alma
  • 1 maroknyi spenót
  • egy darab friss gyömbér

Elkészítés:
Dobj mindent egy mixerbe és keverd össze. Öntsd át egy pohárba és máris fogyaszthatod! Egészségedre!

Itt találsz még több smoothie receptet

GREEN COFFEE PLUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *